Dámsky plstený klobúk 21953

kód tovaru: 21953 black 56

Dámsky plstený klobúk s ozdobným pásikom a mašľou. Vnútri klobúka je všitý potný opasok.

Velikosti

Barvy

Keď dnes objednám, kedy tovar dostanem?
Česká Pošta pátek 29.3.2024 *
Zásilkovna úterý 2.4.2024 *
PPL pátek 29.3.2024 *
Osobní odběr pátek 29.3.2024 *
Skladom v e-shope
66,10 €
  • Produkty 3 tisícky produktov
  • Doprava doprava do 24 hod.
  • Prodejna vlastná prodejna
  • Sklad všetko skladom

Pri výrobe klobúka je použitá moderná technológia umožňujúca spracovanie vlny (plsti) do veľmi jemnej podoby, ktorá je potom príjemná, mäkká a hebká .

Náročnosť výroby plsti je možné charakterizovať najmä vysokým počtom pracovných operácií (80-150), technologickou variabilitou a vysokým podielom dokonalej remeselnej ručnej práce.

Vďaka svojej pružnosti klobúk z vlnených vlákien neprilieha tesne k ľudskej pokožke celým svojim povrchom, čo umožňuje vytvoriť ďalšiu izolačnú vrstvu vzduchu. V priamom kontakte s ľudským telom vlna pôsobí dojmom tepla a útulnosti .


Vlna vzhľadom na svoju bunkovú štruktúru je veľmi hygroskopická, tzn., že má schopnosť absorbovať a zadržiavať v sebe veľké množstvo vlhkosti vstrebávanej z okolia, vďaka tomu vlnené výrobky dokonale absorbujú ľudský pot. Vlákno vlny pojme vlhkosť s hmotnosťou 30 % svojho suchého stavu. Umelé vlákna za rovnakých podmienok absorbujú vlhkosť len v rozsahu 5 %. Plstený klobúk tak zostane priedušný a nechladí , aj keď sa počas telesnej aktivity spotíte.

Množstvo vzduchu obsiahnutého vo vláknach sa nemení počas používania výrobkov, preto vďaka pružnosti nepodliehajú trvalým deformáciám. Klobúk z vlny je veľmi flexibilný . Samostatne jedno vlnené vlákno, možno ohýbať viac ako 20.000 krát bez toho, aby sa zlomilo. Jeho pružnosť a vysoká odolnosť vo výrobkoch z ovčej vlny je odolná proti opotrebeniu, oderu a pretrhnutiu.

Ovečky, z ktorých sa získava a následne spracováva ovčia vlna, sú chované po celom svete. Môže sa používať do nekonečna, takže ovčiu vlnu, ako materiál, teda môžeme chápať ako prírodný obnoviteľný zdroj .

Čistenie a údržba klobúka

Z povrchu Vášho klobúka pravidelne odstraňujte prach. Zachytený prach rozpustený kvapkou vody totiž vytvorí špinavú škvrnu, ktorá presiakne do plsti a je možné ju len ťažko odstrániť.

Na čistenie suchej klobúkovej plsti je najlepšia mäkká žínená kefa. Bežnú kefu neodporúčame. Kefujeme vždy v smere vlasu. Ak sa napriek tomu vytvoria prachové škvrny, môžu byť odstránené otieraním mäkkou čistiacou špongiou. Povrch utierajte v smere vlasu.

Klobúk by nemal byť nikdy vystavený silnému dažďu. Ak sa tak napriek tomu stane a klobúk je premočený dažďom, narovnajte záhyby, pretlačenie alebo jamky a ak je okraj klobúka zvesený, preklopte ho hore. Odklopte von z klobúka kožený alebo textilný potný opasok. Postavte klobúk na rovnú, čistú plochu a nechajte ho voľne sušiť na vzduchu.

Zdeformovaný klobúk nepoužívajte. Tlakom na akúkoľvek časť premočeného klobúka sa môžu vytvoriť škvrny, ktoré sa objavia, až keď klobúk uschne. Ak sa Vám prepotí pokožka na hlave alebo vlasy pod nasadeným klobúkom, odklopte z klobúka potný opasok a počkajte, až prepotenie a mastnota z vlasov vyprchá a klobúk vo vnútri oschne, inak pach potu zostane v klobúku.

Nikdy nenechávajte klobúk ležať na okraji, obzvlášť ak je vlhký a sťažne. Váha klobúka môže spôsobiť zvlnenie okraja. Preklopte hore okraj klobúka, ak ho pokladáte na stôl, do priehradky alebo do krabice. Ak uložíte klobúk na policu, sklopte okraj klobúka cez hranu police.

Pri pravidelnom ošetrovaní budete mať z nosenia Vášho klobúka dlhodobé potešenie.

Hodnotenie zákazníkov

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý kto pridá hodnotenie
Veľkosť 56
Farba čierna
Sezóna Zima, Jeseň
Materiál 100 % vlna
Zdobenie Látkový opasok, Mašla